2008. november 25., kedd

Festés.. folytatás örömmel

Hétfőn megint festettem. Ahogy már múltkor is akartam: barnával. Nem bíztam a keverésre a dolgot, procionos brown rose volt az alap. Meg a folyadéknak eltett maradék fukszia, sötét kék, szürke kotyvalék múltkorról. El akartam használni őket, nehogy megint becsapjanak. Oldottam fel napsárgát is, őszi szineket akartam keverni.

Ezek születtek, örülök nekik, és ért kellemes meglepetés is.
A korábban fehér-kék, aztán átmenetileg rózsaszín-kék terítő végre barna. Így már fogom tudni használni. Reményeim szerint szépséges kézimunka-táskává fog változni, hogy nekem is legyen mit mutogatni közös varrásokon. :-))


Jól sikerült.


Ez is tetszik. De a zöldeken még gyakorlatozni kell.


Ez volt a kellemes meglepetés! Van egy drapp-vajszinű mintás anyagom. Gondoltam táskabélésnek egyszer jó lesz. De annyi van belőle, hogy nyugodt szívvel festettem belőle. Az az örömteli dolog történt, hogy a fehér részei nyomottak, nem fogta be a festék, és szerintem állatjó! Főleg a jobboldali. Fogom még festeni, most már tudom róla, hogy érdemes!
Ez is egy kísérlet volt. Eredetileg drapp-fehér, szövött mintás anyag. Gyanús volt, hogy a fehér műszálas cérnával, a drapp pedig természetes pamutcérnából van. No gondoltam, ha így van, a festék ezt remekül kiemeli majd. Bevált. Élőben világosabb, nem gyászos kinézetű és szép selymes fénye van. Hála a műszálnak.
Kettő nagyot nem sikerült fényképeznem, meg a futottak még kategóriát, azokkal még jövök. Azok voltak a fő barna fogyasztók.

6 megjegyzés:

F.Gina írta...

Hű, de nagyon szupereket alkottál !

ezkriszti írta...

De fényképezni bezzeg nem hagyják magukat!

katafolt írta...

Mindenik jó,de legjobban az autólsó előttiek tetszenek.

Névtelen írta...

Csodálkozok, hogy a műszálasat is befogta. Nekem legjobban a márványosak tetszenek. Hány fokon mostad ki? Nekem ott a bibi, hogy fakók lesznek mosás után.

ezkriszti írta...

A műszálat nem fogta be, ez adja ki a mintát. Csinálok új képet, ahol az eredeti anyag mellette van. Meg a színe se az igazi a képen.

Ezeket 40 fokon mostam. Vizesen mindig sokkal szebbek.

Zelnice írta...

Izgi ez a műszálas kísérlet!
Nkem a fölülről a második a kedvencem.