2009. július 17., péntek

Kert - Nyári ágyás


Ilyen most az évelőágyásunk. Időnként csinálok róla képet, aztán majd egyszer összerakom, hogy változik évszakonként. Nem látszik rajta, de sokkal kevesebb munka van vele mint a fűvel. Most már az elnyílt izsópokat, a margarétát, meg a fáklyaliliom virágszárát le kéne vágni. De semmi komoly, sokkal több szemlegeltetés.

Füge
Ez a második nyara nálunk. Szépen nő, úgy tűnik begyökeresedett. Innentől nem szándékozom különösebben pátyolgatni, locsolni. Elvégre délszaki. És a fényképezés kapcsán vettem észre, hogy lesz rajta egy termés! :-)) Gondolta a fene, azt hittem még fiatal hozzá.

Ilyen most a lépcső alja.

Egy évvel ezelőtt konkrétan gazos volt, sóderból kinőve. Persze most is kikel néhány, de azt könnyedén kihúzom, amíg pici. Kb. havonta egyszer. A cserépben a petúnia elég csoffadtan néz ki. Azt hiszem jövőre nem próbálkozom vele.

Verás képet is akartam, de technikai okokból nem tudok mutatni. Tegnap ahogy kimentünk levetkőzött és esze ágában nem volt holmi képek kedvéért visszaöltözni. Abban meg családi egyetértés van hogy internetre nem teszünk fel pucér képet róla.

A képeket Nóra csinálta, megrendelésemre. Csinált egyet saját örömére is. Szinek és formák by természet+ fotósszem + jó gép.

6 megjegyzés:

Vacskamati írta...

Széépek.. :) A cserepes növények csak ilyenek lesznek, ha nem trágyázod őket.. Én szezononként kétszer (kiültetés és júni közepe körül) táprudacskákkal tűzködöm meg, akkor nem győzöm szedegetni róla a már elnyílt virágokat, olyan dús...

(Topicon utánad kiáltanak.. :D)

mmama írta...

Végre !!!!!
Szép a kerted. Az izsóp teája
gyógyhatású tudod ?
Nekem is van, és megszárítom télire , de frissen is fogyasztom.
Gyere ha tudsz mert hiányzol.

wattacukor írta...

Óóó, de gyönyörűséges! Jó ilyen szépeket látni az én elhanyagoltam után. :)

kastanie írta...

De jó volt végignézni a kertedet!

ezkriszti írta...

A futómuskátlihoz, meg a leanderekhez én is használok tápot, folyékonyat hetente. A rudacskát még nem próbáltam, de lehet kellene.

Topicra még nem mertem menni..... Ég a képem, mondhatni pofám...

Mmama! Nem használtam még az izsópot. Iszod vagy fürdővízbe teszed?

Wattacukor! A füge mellől kihúztam két jókora gazt, direkt a kép kedvéért, mert meg akarom örökíteni, ahogy nő. Szóval a blognak abszolút gyakorlati haszna van!!! :-))Lehet anélkül még mindig ott lennének, aztán csak azon filóznék hogy ki kéne végre húzni.

Kastanie, sajnos nincs gépünk.

mmama írta...

Kriszti ! iszom, de Neked még nem is kell, majd ha banyává kezdesz válni !