2011. szeptember 27., kedd

Gurulósok 1. rész

Írok régi dolgokról, amik ide tartoznak, csak nem írtam róla akkor amikor történtek.

Vannak a született babavarrók, meg akik szeretnének azok is lenni, de nem azok. (Ide tartozom én is. ) Ezek egyik internetes fóruma az indexen a babás topik. Alap esetben ott megfér a tehetséges, meg a profi, meg a totál amatőr.

A kerettörténet elég bonyolult, most annyira nem is mennék bele a magyarázatokba. Inkább a képet mutatom. Szabálymagyarázatot, érzéseket, bonyodalmakat most nem sorolnám.

4-en csináltunk egy-egy babát. Teljes titokban mindenki megcsinált egy fázist, majd tovább küldte a társának levélben, az folytatta, végül visszaért a baba ahhoz aki elindította és fogalma se volt hogy mit fog visszakapni.

Itt egy baba aminek én varrtam a ruháját.

Megkaptam pucéran, így:

A testet Stiglinc varrta (az ő babája), Skippo a hajával kb. eldöntötte mi lesz belőle. Szerika varrt neki arcot, és eljutott hozzám hogy kapjon ruhát.

Tanakodások, mellékvágányok, elszabások, közben óriási időhúzásokkal elkészült a baba ruhája, meg kapott egy ökotáskát is, benne apróságokkal. Ilyen lett. Szerintem helyeskére sikerült. Stiglinc is örült neki, noha már lemondott róla hogy valaha is viszontlátja.


Valamiért nem engedi a képet nagyítani. A táskafelirat hímezve van, a fül meg horgolva. kb. 3*4 centi az egész, nem bélelt. Továbbá szembesültem azzal a spanyolviasszal hogy a póló hossza igen csak sokat számít. Először egy kívülhordós, aprókockás ingben gondolkodtam. Méginkább elvitte az eltúlzott arányokat. A vékony keresztcsíkos meg visszahozta.


4 megjegyzés:

Aledi írta...

Ó, erre emlékszem, jópofa hapsi! Jó játék volt a gurulós, most is működik, elvileg, de talán még lassabban, mint rég :)

ezkriszti írta...

Annál lassabban? Az már művészet. :-)

Skippo írta...

Szerintem a széles vállai döntötték el... :))) Jó játék volt! Jó, hogy itt vagy! Kivételesen nekem is épp van netem...

ezkriszti írta...

Majd írok a tiedről is, az is nagyon emlékezetes volt nekem is.