2009. március 7., szombat

Kert - Végre elkezdődött

Ma délelőtt elkezdtük a kert tavasziasítását. Még jó hogy a szél ellenére kimentünk nyírbálni ezt-azt, mert most zuhog. A héten nem jutottam ki, mert az új munkahely lefoglal alaposan.
Képet nem csináltam, de majd fogok.

A sárga krókuszokon akkora már a bimbó, hogy szerintem 2 nap és kinyílik. Levágtuk a díszfüvekről az elszáradt szárakat. Ment a komposztgyűjtőbe. Mindennel együtt kb. 20 perc volt, lehet, hogy 25. És ezzel az éves munka meg is volt vele!! Innentől nő magától és díszít. Na, az ilyen növényeket bírom én a kertben.

Egy, két évelő sorrakerült még. Pl. a fáklyaliliom, ami nagyon elterpeszkedett, meg a hó is lenyomta. Kb. 1 órát voltunk kint, de jólesett a friss levegő. Most zuhog. Ennek annyira nem örülök, mert nagyon fel van ázva így is a kert, metszeni is kéne az almafákat, meg a szőlőt. Na, az nem lesz egyszerű történet.
Éledezik minden.

4 megjegyzés:

Almáskert írta...

Szia, Mit csináltatok pontosan a fáklyaliliommal? Köszönöm Zsuzsa

Vacskamati írta...

De jó... Én még csak szemlén voltam otthon- bénáztam a magassarkúmban.. ööö..azaz megszellőztettem a gyepet.. :D Itt-ott leszedegettem a takaró avart meg fűmulcsot, nálunk is bújik ki minden.. Jó nézni. A metszés-lemosózás miatt már én is tűkön ülök, egyszerűen annyira nehéz kiválasztani a megfelelő időpontot..
(nem szóltál az amarillisz miatt!!! :( )

ezkriszti írta...

Szia Zsuzsa! Remek a nicked. :-)
Először is kesztyűt ragadtam, mert úgy nézett ki egy része mint a rohadt hínár. Aztán megmarkoltam és érzéssel meghúztam. Ami akart jól elvált, az élő rész meg maradt. Nem kitépni akartam, csak az életteleneket nagyjából elválasztani. Utána néhol metsző ollóval is kicsit megnyírtam.

IO!
Ma cserepeztem be őket. Eddig nem csináltam mást velük.

Almáskert írta...

Köszi! Nekiesek én is. Teljesen lefeküdtek a hótól, remélem visszanyerik a formájukat előbb-utóbb :)