2009. augusztus 27., csütörtök

Kert - Új szerzemények


Nyári alma. Sok volt, finom volt, szép volt. Kicsit túl sok is. Fogadok jövőre nem is fog virágozni. :-( Tipikus hiba. Meg kellett volna ritkítani tavasszal, de mint annyi minden ez is elmaradt.

Na, aki meglátja ezt a képet gondolhatja. Nooooormális ez nő? Nem tudna valami szebb hátteret annak a 3 cserépnek, ha már blogban akarja mutogatni!?

Most is itt vannak, ez a valóság. Meg a házunk külső fizimiskája. Lehetne rá költeni rendesen. Időnként fel fog bukkanni a képeken, ne tessenek megijedni! Lesz az majd szebb is, csak sokára. Nagyon sokára.


A keresztben csíkos levelű díszfű majd idővel (néhány év) nagy lesz, úgyhogy meg kell gondolnom hová rakom. Nem passzol bárhová.

Becsempészek egy tavaly őszi képet. Valami ilyesmi lesz belőle is, csak még csíkos is. Úgyhogy elég feltűnő jelenség.

A kicsiben cickafark szinkeverék van. Pasztelrózsaszin árnyalatai voltak virágzáskor. A tatai Víz-Zene-Virág fesztiválról van, mint vásárfia. Nem vagyok egy nagy költekező, ez volt az egyetlen dolog amit vettem. Szegény azóta sínylődik a cserépben, ideje kiültetnem végre. A helye "Olaszországban" lesz. Megy a füge mögé a zsályákhoz, levelendulákhoz.

A harmadik cserépben golgotavirág van. Örökzöld futó. Nővéremtől kaptam. Vetett magot, lett néhány cseréppel, azóta jól megnőtt. Kaptam egyet. Itt még tanakodásban vagyok mire is fusson fel, hová is tegyem?

Néhány kép a kertből:
Naspolya jó sokat fog teremni.

A bizonyíték a fügéről. :-)Más "gondom" is van kertügyileg. Soha ne legyen persze nagyobb gondom az életben!
20 pici sövénybukszusnak kell kitalálnom a helyét. Szintén nővérem szaporította. Most lehetnek 3 évesek. Szombaton jönnek, akkor lesznek kiásva az eddigi helyükről. Később is lehet majd őket pakolgatni, de jó lenne inkább belőni a helyét elsőre. Bírja a napot is meg az árnyékot is. Ágyásszegélynek gondoltam annó, de még ki kell találnom konkrétan hová is passzolna igazán.

Még egy kép, hogy legyen virágos is. Nagyon finom illata van. Ez mondjuk meglepett.

Na, megyek dolgozni.

4 megjegyzés:

kastanie írta...

Ó, ez most nagyon üdítően hatott itt a 30 fokos irodában.

mmama írta...

A naspolyát nagyon irígylem ám !
Az alma gusztusos a virágok szépek.
Kérhetek tanácsot ? Golgota : eddig mindig bent telelt , meg is viselődött.
Most készül a nagy mutatványra van rajta 4 nagy bimbó.
Kint is hagyhatom nem fagy el ?

ezkriszti írta...

Exi! Őszre szervezünk egy nagy Naspolyaevő Ünnepet. Mit szólsz?
Egyébként ültessél. Jobb faiskolában lehet kapni, és tényleg nem kell vele semmit faksznizni. Olyan szép bokor. Nagyon örülök, hogy van a kertben. Golgotának kicsit utána nézek. Valamennyi hideget bír. Kérdés mennyit.

mmama írta...

Sajnos nincs már helyünk hozzá.
Kicsi ám a kertünk, de az evésben benne vagyok , ami azért apán is múlik :))
A golgotás topicon már körülnéztem de nem valami barátságos banda, egy kivételével !