2009. november 4., szerda

Kert - Gyors helyzetjelentés

Hideg van, (3 fok van csak) gyorsan körbeszaladtam a kertben. Van még mit csinálni, de ebben a hidegben de nagyon nincs kedvem! Ettől melegebb már nemigen várható, úgyhogy nincs mese, valamikor muszáj lesz csinálni.
Mik fognak változni, milyen állapotban vannak az újonc kialakítások.

Először egy aktuális kedvenc. Labdarózsa, a bejárat mellett. Ilyen szép színes ősszel.
Eldöntöttem, hogy Ő (igen, nagy) marad jövőre a bokrok közül. Mind az aranyeső, mind az orgona megy. Nem férnek el itt hárman ekkorák, meg ugye mi is erre járunk/járnánk be. Tavasszal ásó. Őrült nagy munka lesz igazából kibányászni őket. Pompázhat egyedül a labdarózsa, évelőkkel körülvéve.

Ilyen most a hullámos ágyás. Itt még kell ősszel csinosítani. Betonteknő ki. Még nem tudom hol lesz az új helye. Tavasszal hortenzia költözik be, némi fehér évelővel.


Naspolya. Férjemet idézem: -Katasztrófálisan sok!
:-) Én vigyorgok. Ő komolyan gondolta.


Lépcső melletti ágyás. Minden szépítés nélkül ilyen most az állapota.


Némi kákics (felénk így mondják, egyébként pitypang vagy gyermekláncfűként mindenki ismeri) megfigyelhető. A tollborzfűt majd télire összekötöm, de csak tavasszal vágom le.
Gazánia idén volt először benne, és lesz jövőre is. Már a zöldje is olyan, de olyan szép fényes zöld!
Egy kakukktojás kép. Ilyen volt amikor nyílt is a 3 tő.



A leanderek, angyaltrombita, ékszerliliomok már beköltöztek. A kaktuszok még sajna nem.
A futómuskátlik még zöldek, azokat nem tudom teleltetni, úgyhogy amíg nincs igazi fagy addig maradnak. Majd ha lesz időm írok róla egy külön posztot. Egész májustól folyamatosan ontotta a virágokat, a minimum, hogy megemlékezzem róla!

6 megjegyzés:

Kicsoda írta...

gyonyoru szinei vannak a kertnek!

Juhizs írta...

Csodás fotók !
Furcsa - én is pont ma rohantam ki lefotózni azt, ami még képileg "menthető".

ezkriszti írta...

Nahát! Nem gondoltam ekkora lelkesedésre napsütés nélküli, amatőr képekre. Jól megleptetek.

Ősszel már kevés a virág, de a szín nem.

Vacskamati írta...

Én is csak mostanában kezdek ráeszmélni, mennyi gyönyörűséges látni- és töltekeznivaló van a természetben akkor is, ha csak három fok van kint, nem süt a nap és még csak hó sem esik..

A labdarózsát már én is kinéztem egy közeli háznál- tavasszal szúrtam ki magamnak, nézegettem az ültetési távolságokat stb. s ha arra járok, mindig megfigyelem, épp milyen... Nagyon megörültem neki, hogy ősszel is gyönyörűen színeződik a lombja, s most már végleg nem rettent el, hogy azzal riogatnak, könnyen tetvesedik... Nekem is kell! Kíváncsi vagyok az évelős beültetésedre.. :D

ezkriszti írta...

Virágzáskor tényleg hajlamosak megjelenni a fekete levéltetűk rajta. Idén pont jó nagy szárazság volt akkor, úgyhogy nem lett tetűs. Aztán meg magától elmúlik róla.

Juhizs írta...

Varrj sok katicabogarat, állítólag jók a levéltetű ellen, meg a hangyák is... ;-) ;-)
Köszönök tegnapról mindent :-)