2010. február 27., szombat

Befejeztem februárban

Lezajlott a szavazás a titkos munkákról, most már mutathatom mit is csináltam a napokban.
Ez egyben a februárban befejezett ufóm is.
Decemberben készült egy kispárnához egy fedlap. Aztán úgy maradt. Ez van a kép jobb felső sarkában.

Ezt gondoltam kipótolni 60*60 cm-esre, ami méretmegkötés volt a fehérvári foltvarrós kiállításra. Azzal a szándékkal álltam neki, ha hazajön, befejezem párnának.
Téma. Semmi megkötés, kedvenc blokkom. Nálam ez a csíkok, meg négyzetek összevarrása saját festett anyagokból. Gondoltam lazacszín is lesz benne. Az most végül nem került bele, de lesz majd olyan is biztosan. Némi próbálgatás, hezitálás után ennél az összeállításnál maradtam.

A három réteget végül árokban tűztem, az idő rövidsége miatt, aztán pontosan a kívánt méretre vágtam és sötétkék keretezést kapott. Ilyen most.
Híjj, ez a surló fény remekül mutatja hogy a hosszúcsík tűzésénél meghúztam az anyagot és ráncolódik. Ha hazajön, szerintem azt a részt majd bontom. Meg a nagy téglalapok kapnak még valamilyen szolid tűzést. Nem túl sokat. Aztán legvégül egy nagy párna lesz belőle.

Maga az egész napos foltvarrós nap is nagyon jó volt. Az alkalom: 10 éves a foltvarrós topik. Maple volt a szervező. Pont ezért elég fáradt is vagyok hogy írjak most róla. Azért amikor kb. 40 nő elkezd együtt énekelni egy dalt, kíséret nélkül, tiszta szívből. Az szép volt.

4 megjegyzés:

Marika írta...

Hát a láda fia rejteget szép dolgokat :))
Nagyon jók a színek !

Marika írta...

Ja irigykedek :(
De jó volt neked meg szellőzteted magad !

ezkriszti írta...

Jöhettél volna. Persze hogy jó volt.
A kiállítás 2 hétig lesz fent. Érdemes megnézni.

Abile írta...

Szuper jó lehetett így együtt! :o))