2010. április 26., hétfő

Anyagselejtezés

Hogy állok a varrósszobával?
Küzdök magammal rendesen. Anyagot selejtezek. Nagyon sok olyan van, ami már varrásra alkalmatlan. Ficnik is, meg öregek is, meg koszosak is, meg műszálas dzsörzék. Ezek mind együtt!!!
Mert ha valamelyik nem teljesül a feltételekből, az marad. Az nem kérdés.

Itt tényleg a kukaérettekről van szó. És nem tudom kidobni, illetve borzasztó nehezen, nagy belső harcok árán. És ez nem vicc és a legkevésbé szórakoztató. Mondjuk nem is sokan értik, csak akik hasonló cipőben járnak.
A józan eszem, kontra de ez anyag volt valaha, lehet vele csinálni valamit!

Úgyhogy jellemfejlődök (talán), meg haladok is. Segítséggel könnyebb lenne.

Ez a bejegyzés teljesen másnak indult, (vagyis hogy mit varrok a héten) de aztán erre kanyarodott.

13 megjegyzés:

agibo írta...

Én is ugyanígy szenvedek, de Te legalább eddig a pontig eljutottál. Mi lenne, ha valaki mást kérnél meg arra, hogy kidobja? Nem lenne lekiismeretfurdalásod, s a kacatok is eltűnnének. :)) És mivel úgysem használod semmire hiányozni sem fognak.
(Nálunk a párom a megfelelő személy az ilyesmire)

lomaquilt írta...

Én is azt akartam javasolni, hogy mást kérjél meg, de akkor meg olyanokat is kidob, amit Te egyáltalán nem dobnál ki. A csoportunkban az egyik foltostársnő behozott egy csomó mindent, hogy válogassunk. Szóval amit kidobnál, jó lenne egy csoportba elvinni, de megnézni, hogy van-e kuka a közelben. Ami megmarad, azt kidobhatod.

Vacskamati írta...

:)) Kriszti, menjek? :D

F.Gina írta...

Haha ! Mintha én mondtam volna ! Állnak lent a pincében egy ládában, aztán ha már bepenészedtek, akkor muszáj lesz kihajítani.

ezkriszti írta...

Értő közönség. :-) Köszönöm a szurkolást. Tényleg menthetetlenek!! Férjem segítségét kértem. Fogtunk egy zsákot, elkezdtem pakolni. Néhány zacskót, darabot félreraktam, meggondolási céllal. Közölte velem, hogy megint válogatsz!! Amikor összejött az egy zsáknyi, vitte a kukába lerakás nélkül. Így könnyebb volt.

Mariann. Egy fokkal állnak a padláson megpenészedés előtt. Nem éri meg a mosóvizet!! Nem a csoportba vihető kategória. Annak csinálom a helyet.

gubike írta...

Csodállak.

ezkriszti írta...

Talán azt mégse kéne. ;)

Abile írta...

Minden elismerésem a tiéd! A hétvégén hozott a sógornőm három nagy szatyor ruhát, amelyekből már kihízott és azzal adta át, hogy tudom, hogy nálad jó helyen lesznek, mert még varrsz belőlük valamit ... Na most akkor hogyan lehetne kidobni őket! :o(( nekem nem megy!!!

Skippo írta...

Én megértelek! Keress egy olyan embert, aki nem érintett, s az majd fültövön csíp, ha vissza akarnád mentegetni, amit egyszer már bedobtál! :)
Igen, a majd egyszer még jó lesz valamire helygyilkos gyüjtögetésről kellenne leszokni, s máris rend lenne az ember életében. Ezt elsősorban magamra értettem. :)

Trudi írta...

Teljesen érthető, sajnos én is így vagyok ezzel. Már itt áll zsákokban, hogy kidobom, de akkor még egy kicsit félreteszem. Mostanában egyébként a kezdő koromban megvásárolt ú.n. pakisztáni vacak, akkor pamutnak gondolt (de persze nem az) anyagokat is erősen nézegetem, mi legyen velük, mert merevek, vékonyak, használatkor egy-kettőre kibolyhosodnak. Talán ki kellene dobni?! Vagy zseniliába még elmenne?

Kriszti írta...

Egy éve én is selejteztem költözés miatt. Kidobni én sem tudtam sok mindent. Elvittük anyuhoz megőrzésre. Az egy év alatt elfelejtettem őket. Amikor nemrég előkotortuk felhasználás céljából, rácsodálkoztam, miért is tettem el őket. Könnyű szívvel kidobáltam őket. Nincs rokon, akinél dekkolhatnának egy ideig? :DD

ezkriszti írta...

ÓÓÓ Ezek tényleg azok, amit CSAK kidobni lehet!! Nem szakadt farmer, régi ágynemű és társaik, amik tényleg használhatók valamire. Abból is sok van, szó se róla. A jó és tiszta ruhák mehetnek a ruhagyűjtőkbe is vagy nálunk pl. a szociális szolgálathoz. Oda szoktam is vinni.

Aledi írta...

Ó, ez nagyon ismerős. Nekem egy zsáknyi ilyen van, időnként eldobok belőlük néhányat, pedig mehetne az egész zsák :)