2010. május 1., szombat

Festőnövények

Olvasom a blogokban hogy kezd terjedni a festés festőnövényekkel. A mostani Praktikában is felbukkan a téma. Ennek úgy örülök! :-)
Nekem is megvan Kemendi Ágnes Festőnövények című könyve. Nagyon jó, olvasmányos.
Remélem valahonnan majd előbányászódik a 20 éve meglevő, Rusznák István: Textilkémia című egyetemi jegyzetem is. Nagy kék. Ha esetleg valaki ismerős belefutna egy antikváriumban, vevő lennék rá. :) Szép emlék, és szerintem érdekes is.
Fonalfestést még nem próbáltam, meg a tolnai gyapjúról is csak olvastam még, meg annyi a dolog hogy rengeteg, de előbb-utóbb újra festeni fogok! Ennek örülök. Úgyhogy gyorsan leírtam.

6 megjegyzés:

zazálea írta...

A festés jó, a festés kell. Bár nálam éppen italporos festés forr a fazékban (sosem csináltam, próba), de a dióleveleset nem fogom kihagyni. :o)

Mutass képeket, mutass, jó? :o)

Kaoka írta...

Szia Kriszti! Akárhogy is nézem a blogodat, előről hátulra, hátulról előre, mindig a festésnél kötsz ki. :)Úgy érzem erre szakosodtál leginkább. Lassan könyvet írhatsz a tapasztalataidról és meglesz alapozva a jövőd. :)))

ezkriszti írta...

Igen, szeretek festeni. De most nagyon esedékes már a lépcsőkorlát, meg a bejárati ajtó fája. Ez mondjuk inkább mázolás, meg kevésbé szórakoztató. De ha meglesz, mennyivel szebb! Úgyhogy festeni kell! Mikor mit. :-) A bútorfestést is ki akarom próbálni! Jajj, annyi mindent szeretnék, de nincs időkibővítőm. Meg lustálkodni is jó. Akarom mondani, lazítani. :-)

Zazi, mutatok én képet! Majd ha lesznek.

Julcsi írta...

Melyik blogban láttál még ilyet? Kíváncsi lennék mások tapasztalataira:) Mondjuk hogy a vöröshagymahéjból hogyan lesz rozsdabarna a textil:)

Szömörce írta...

Julcsi szerintem úgy, hogy teszel mellé egy kis lila hagyma héjat..a héten megpróbálom, és jelentkezem az eredménnyel:)

ezkriszti írta...

Olvasom Julcsinál :-), Violininél, Jucuunál is. Én is kiváncsi vagyok mire juttok a hagymával. Én nem főzök mostanában annyit hogy összejöjjön komolyabb mennyiség.
A bodza szezonra mondjuk készülök. Szörp, aztán majd bogyó témában.
A kávé is nagyon fog. Lehet hogy a zacca is kéne "játszani"? :-)