2008. július 21., hétfő

Tűzöm a falvédőt ...2. rész


Nekiálltam tűzni. A probléma az, hogy nemigen tudok. Ez a probléma viszont csak akkor múlik el, ha gyakorlok, megtanulom! Addig viszont rögös az út... vagyis lesz olyan, ami ronda. Én mondjuk elég nehezen viselem, ha csunyácska/félresikerült dolog kerül ki a kezem közül. Ezek szoktak félkészen a szekrény mélyén landolni.
Ezt a falvédőt viszont eszem ágában sincs félbe hagyni, meg igencsak felkéne már tenni. Nagy-nagy leszedett tapétafolt éktelenkedik a gyerekszobában....
Kezdőknek azt szokták tanácsolni, hogy mintás anyagon kezdjék a gyakorlást mert azon kevésbé látszódnak a huplik, meg a ráncok. Ez igaz, de a kevéske varrásra fordítható időmet nem akartam gyakorló darabra fordítani. Úgyhogy nagylevegő, majd nekiálltam a domb és a kötél közti területnek normál talppal, egyenes varrással. Hátugye, olyan-amilyen, szépnek biztos nem mondható! Kapásból pánikba estem és gyorsan abbahagytam. Majd az Index fórum varróslányaitól kértem virtuális segítséget hogyis folytassam. Szerencsémre 36évi bennt volt és segített. Micsináljak kérdésemre közölte: szerinte bontsak és rugóstalp. Rá mondjuk hallgatok, mert igen ért hozzá.
Kicseréltem a talpat, elvileg le kell engedni ilyenkor az alsóanyagtovábbítót. Az én gépemen sajnos ezt nem lehet, helyette van egy műanyaglap, amivel le kell takarni. Nem tettem fel! Minimális helyből elvesz még! Szóval nem takartam le aztán elkezdtem tűzni a papírsárkány feje mellett. És láttám, hogy ez azért sokkal szebb lesz mint a nagyonráncos, úgyhogy ennél maradok. Vasárnap megcsináltam még a kötél körül.És nagyon élveztem csinálni. Persze kezdő szint ez, tudom. Aztán azon kezdtem gondolkodni, merjem e szines cérnával folytatni? Mertem.

6 megjegyzés:

kastanie írta...

Hajrá Kriszti, drukkolok! Örülök, hogy megy!

Kicsoda írta...

na ez az amit en mindig mondok. az elejen nekem sokkal konnyebb volt ugy stipplingelni, hogy az anyagtovabbito mukodott.
es tudod, en is igy vagyok, inkabb bontani, mint gagyizni. ez a resz szerintem nagyon szep lett es jol ki van talalva a tuzes minta is.
ha tul hosszu vonalban tuzol egyszerre akkor sokkal jobban torzul az anyag. szerintem erdemes azt a reszt ujra csinalni, mert ahol rovidebbek a vonalak SOKKAL szebb lett!!!!
veled vagyok!:-)))))

Quicksilver írta...

Én is drukkolok, menni fog, mert akarod, hogy menjen! :-)

ezkriszti írta...

Nahát, de jó hogy így szurkoltok! :-))

katafolt írta...

Á,nem is tudtam,hogy blogozol,de jó!
Ez az alsó kép már nagyon jó lett!Az anyagtovábbítót én le tudom engedni,de háromból kétszer elfelejtem és nem látok semmi különbséget...

ezkriszti írta...

Ó, ez jó hír! Akkor egy kifogással kevesebb. :-) Örülök, hogy idetaláltál.