2008. július 30., szerda

Tűzés, hipózás


Lássuk, miket csináltam a napokban.
Befejeztem a tűzést. A madarak körüli rész nagyon megtetszett amikor csináltam. Fogok még ilyet, már ki is találtam mire. Különleges kacskaringókat, meg spirálokat nem forszíroztam, ahhoz egy kezesebb gép kellene. Felsőanyagtovábbítót viszont fogok venni. Szeretnék hosszú, egyenes vonalban is tűzni, ahhoz meg az kéne.
A falvédővel kapcsolatban volt egy nagyon kellemes élményem. :-)) A Flickr-en Kdatta megkérdezte hogy csinálhatna e valami hasonlót? Merthogy igen tetszik neki. Vigyorogtam, mint a tejbetök!! És persze mondtam, hogy csináljon csak. Ami mondjuk rá jellemző, már meg is varrta!
Tegnap kipróbáltam a hipózást is, vagyis a Domestosos szinkiszedést.
A rácalmási festős táborban láttam egy nagy varázslatot. Ildi, a fő festős, egy fekete bolti anyagot feltekert egy csőre, mint a shiborit. Majd gyorsan, ecsettel tömény domestost kent rá! Pillanatok alatt elkezdte kiszívni az anyagot, ami vörös lett. Gyors mosás és lett az unalmas feketéből egy nagyon vad, fekete-vörös mintás. Érdemes megnézni a blogján. Vittem halványlila anyagot átfestésre, rögtön kipróbáltam. Ilyen lett. Szerintem jó.

Aztán a festős fórumon is jöttek a képek, ki mit csinált Domestossal.
Ezeket kisérletezgettem tegnap altatás alatt. Fültisztítópálcával felvíve a Domestos a száraz anyagra. Néhány perc után rögtön ki kell mosni, különben nagyon roncsolja az anyagot.
A sötétzöldön sárga minta lett, a sajátfestésű procionoson szép fehér, azzal még terveim vannak, ezért csak a szélét pacsmagoltam. A lilára viszont haragszom. Valószinű sok műszál lehet benne, ugyanis csak ennyire vette ki a szint. Semmi érdemleges. Pedig azon egy jólsikerült toll minta volt, de száradás után semmi látszatja. Egyszóval kis darabon érdemes kipróbálni, milyen szin várható. Jó játék, biztos fogom még használni.



3 megjegyzés:

kastanie írta...

De stoppoló talpad ezek szerint van, ha így tudsz tűzni?
Érdekes, hogy lilának nevezed azt a siboridat, aztán kéknek látszik, lehet, hogy csak a fotón.

ezkriszti írta...

Stoppoló talpam van, csak eddig nem mertem feltenni. Simon-féle vékony molinónál vastagabb anyaggal borzalmas eredményt produkált. A kép elég este készült, lehet csinálni kéne másikat?

Amaranta írta...

Tetszik ám nagyon a művelésed, ügyes vagy! A falvédőd is klassz lett nagyon!

Készen van teljesen?