2009. szeptember 4., péntek

Kert - Megjöttek a bukszusok -ágyáskezdemény

Kerti témában elég sok írnivalóm lenne, de nem győzőm, úgyhogy rövidebb leszek mint szeretném. Később lehet kibővítem a szöveget. Távirati stílusban, de tipikusan blogba kivánkozó téma.
Nővérem segítségével tegnap elkezdtük egy új virágágyás kialakítását.

Elhoztuk a bukszusokat. 3 évesek, eddig a zöldségesben nevelődtek.
Jóféle agyagban voltak, nálunk is az van. Nem szállítottuk át a dög nehéz földet, hanem nővérkém módszeresen kirázta a földet a gyökerek közül. Ez mondjuk meglepett, de sokkal könnyebb volt vinni, kétségtelen.

Aztán kinéztük hová kerüljenek. Egy zsinórral kijelöltük az új ágyás szegélyét. Elég vicces volt. Én konkávra alakítottam, ő meg mindig módszeresen konvexre. Aztán végülis megállapodtunk egy hullámvonalban. Amikor már mindketten rábólintottunk, kiásta a zsinór mentén az ívet.

Azt mondta, addig rendezzem őket nagyság szerint sorrendbe. Ez mondjuk megint csak meglepett, de szó nélkül megcsináltam. Elég mókásan néznek ki és látszik milyen nagy a gyökerük. Megszámoltam. 29

Jött a beültetés. Belocsoltam az árkot, rákerültek a bukszusok, elrendezte őket azonos távolságra. kb. arasznyira.
Föld, megint locsolás. Alakul.


Ilyen most.

A legkisebbeket nem ide ültettük. Az volt a sorbarendezés célja, hogy ne összevissza hatásuk legyen, hanem máris olyan kis rendezetten sorakozzanak.
Egy kis árkot hagytunk, mert jövőre még kell őket locsolni.

Lesz még vele bőven munka, de szép lesz. Szeretem az ilyen volt, ilyen lett képeket. Na ebből egész sorozat lehet, mire virágágyás lesz belőle.
Csináltunk még mást is, de azt majd később.
Jó sokat dolgozott vele, de látszik is az eredménye. A további munkák rám várnak, majd arról is beszámolok.

Ja, és érik a szőlő. Finom.

4 megjegyzés:

Ahama írta...

de csak "a luxus miatt" :)
de jó is látni, hogy mi lesz abból, ha két profi alkot

Kicsoda írta...

az a hullamos dolog nagyon tetszik!!
emoge kerul majd virag?

Névtelen írta...

Nekem is nagyon tetszik ez a hullámos elrendezés! Anyukám szerint 40-50 cm-re kell egymástól ültetni a bukszusokat, szerintem a Ti távolságotok jobb, mert jobban besűrűsödik.

ezkriszti írta...

Kriszta! Igen. Egy biztos volt: derékszög nem kell.

Szia Egérke!
Örülök hogy erre jártál. Ezek elég lassan növő fajta bukszusok, öregkorukban sem lesznek nagyok, úgyhogy elég közel raktuk őket egymáshoz.