2008. augusztus 18., hétfő

Kertezés

Augusztusi kedvencek.


Szüretre kész a zsidócseresznye. Levágom őket szárastól, aztán fellógatva megszárítom a garázsban. És újra láthatóvá válnak majd az árnyékliliomok. Nagy kedvencek.










Ólomvirág. Tényleg világoskék virágokkal. Nem kényes ez sem, sokat is virágzik, de a leveleinek szerintem nagyobbnak és zöldebbnek kéne lennie. Lehet, hogy több tápanyagot szeretne, meg picit több árnyékot. Jövőre félárnyékosabb helyre teszem.
Télire megy a világos, hideg tetőszobába.



Viharvirág vagy cseppecske virág. Egynyári, sokat-sokat virágzik. Nekünk ez a fehér, középen sötétlila fajta van. Eddig neveltünk palántát hozzá a szobában, de idén kipróbáltuk a helyére vetést is. Ugyanolyan jó lett az is.







Pistikevirág vagy vizifukszia. Neki is bérelt helye lesz jövőre. :-)) Egy betontartóban van, ami elég kicsi, például a muskátli kinlódna benne.
4 palántát vettem április végén, 100Ft/db. Virágzik és nő egyfolytában egész a fagyokig, árnyékban. Már alig látszik a tartó, jövőre elég lesz a 3.








Persze vannak kudarcok is. A csodatölcsér a sárgabarack fa alatt nem vált be. Teljesen elitta előle a vizet. Arasznyi csökevények lettek. Kleopátra tűjét megették a csigák maradéktalanul :-((
Meg az évelő szarkalábat is. Nem is teszek jövőre. Közeledik az ősz, most majd elég sok mindent kell csinálni a kertben.

Nincsenek megjegyzések: