2008. december 17., szerda

Egy dosszié ruhája

Ahama azóta megkapta a huzogatós ajándékát tőlem. Örülök, hogy őt kaptam, mivel egy ideje ismerem a munkáit, személyesen is találkoztunk már párszor, így azért könnyebb volt belőni minek is örülne.
De mi legyen az? Ezen jó sokat elfilóztam. Mindig ez tart legtovább. Aztán egy dossziéborító mellett döntöttem és onnantól elég gyorsan haladt a dolog. Saját festésű anyagokat választottam, abból nekem könnyebben megy a varrás.

Ezt gondoltam az elejének. A fa motívum gyakorlatilag készen volt már. Egy korábbi munka negatív formája a barna rész. Áprilisban úgy vágtam ki a kétoldalas ragasztófátyol segítségével a motívumot, hogy a "maradék" is használható legyen egyszer. Most jött el az ideje. Rávasaltam egy narancsos cirmos anyagra.
Ezt gondoltam a hátoldalnak.

Köztes állapot.
Vékony flízt tettem bélésnek, aztán elkezdtem tűzni.
Szabad gépi tűzéssel csináltam függőleges, hullámos vonalakkal. Kezdőknek szerintem jó. Kacskaringók, pláne spirálok nekem még nem mennek, úgyhogy ajándékra nem reszkíroztam.
Tűzve, körbe szegve, hátoldala Göncöl szekérrel díszítve. :-) Merthogy Ahamáék időnként kémlelik az eget is :-)

Innentől csak össze kellett varrni a behajtókat, és kész van a dosszié új ruhája. Korábban még nem csináltam ilyet, úgyhogy egyben prototipus is.


Ilyen lett készen, a belső oldalra varrtam egy kis zsebet is. Átlátszó műanyag irattartóból vágtam ki, és körbevarrtam.Ahama, használd egészséggel! Nagy örömmel készítettem.

9 megjegyzés:

Judit írta...

Nagyon kellemesek a színek, jó ötlet az irattartó, nem láttam még ilyet.

Amaranta írta...

NAgyon klassz lett, jól kitaláltad!

Kicsoda írta...

szepek a szinek, es szep lett a kesz darab!

mmama írta...

Szép lett, biztos örül Ahama.

Vacskamati írta...

Milyen előrelátó vagy! Én egy motívum kivágásakor csak arra figyelek, hogy minél kevesebb anyag menjen veszendőbe.. mégis, az én módszerem sokkal pazarlóbb, hisz Te maradéktalanul használtad fel az anyagod.. Nagyon mutatós a függőleges tűzés is! Esetleg a belső zsebről nincs fotód? (Ez is egy klassz ötlet!)

Ahama írta...

Akkor itt is köszi:))
Jó volt részletesen látni hogyan készült.

kastanie írta...

Nagyon-nagyon tetszik!

Violini írta...

Nagyon jó lett :-))

ezkriszti írta...

Köszi lányok, mindenkinek! :-)
IO! (Vacskamati) Nem is igazán az anyaggal akartam spórolni, hanem a ragasztófátyollal meg a körbeollózással.:)
Így rögtön kettő lett az egyből.