2009. február 22., vasárnap

Rozsdás festés... eredmények

Végre van mit mutatnom.
Az volt a terv, hogy minden nap megnézem, hogy is halad a rozsdás festésem, ha száradni kezdene, újra megspriccelem ecetes vízzel az anyagot. Ehhez képest ma tudtam újra megnézni milyen is lett.
Kicsit sok volt a munka, közben Vera is beteg lett, nem jutottam le a saját kazánházunkban. Nem panaszkodásképp mondom, de úgy döntöttem, a vasárnap mindenképp a regenerálódásé lesz.
Ma gumikesztyűt ragadtam és kibontottam a rozsdás vasakra tekert anyagokat. Persze szárazak voltak már, végül is nem tudom mennyi nap alatt lettek ilyenek. Kimostam néhányszor, majd sós vízben áztattam, végül vasaltam, leginkább azért, hogy még ma meg is tudjam mutatni.
Képek:
Ez önmagában nem nagy szám. Fehér lepedővászon volt korábban, azért is fényképeztem fehér háttéren, hogy látszódjon, kapott egy szép alapszint is mosás közben a rozsdás víztől.
Egy viszont nagyon-nagyon tetszett már kibontáskor is, meg mosás közben is. Tatatadam: :-))
Mindenképpen fogok még próbálkozni ezzel a rozsdásfestés dologgal, mert elég egyszerű. Szines anyagok és műszálasak lesznek a következő áldozatok.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Hú,ez a második tényleg szép lett!Valami rücskös volt a vasdarab?Vagy szerinted miért lett másmilyen?Én is álmodoztam még a nyáron,hogy kipróbálom :)

Polyák Ildikó írta...

Az utolsó tényleg izgalmas, Kriszti. Azt hiszem, az a tanulság (nekem legalábbis), hogy egy kicsit "meg kell tervezni", hogy hová is tegyem a vasat.

36évi írta...

Tényleg! Tervezhető valamennyire a mintázat?
Nagyon tetszik, még a felső is, de tagadhatatlanu az alsó a zseniálisabb.
Na, jó, akkor számolunk? :)))

ezkriszti írta...

Elárulom a "nagy" titkot. Az utolsó úgy készült, hogy a félbehajtott anyagot feltekertem egy régi ráspolyra, mint a shiborit, de nem toltam le. Ahol sötét, ott érintkezett közvetlenül a rozsdával.

Zelnice írta...

Nagyon-nagyon!

Marika írta...

Én úgy rozsdásoztam hogy le kapartam a rozsdát és úgy szortam a nedves anyagra .Nem nagyon tetszet a dolog és ruha festékkel át festetem.Örülök hogy tetszet a táska ,és neked is gyere máskor is .