2008. augusztus 13., szerda

Befejeztem a tűzést, ...és a kardomba dőlök


Reggel roppant örültem. Befejeztem a kézi tűzést, kibontottam a körbefércelést, kiöblítettem a jelölőfilcet. A kereten még gondolkodom. Első elgondolásom a natúr szinű, keskeny keret, jobb oldalon egy vastagabb sáv kereszt csíkokkal volt. Nem akarnám lerontani az összhatást, úgyhogy odapróbálgatok majd jópár verziót, melyik lesz a jobb.
Délutánra megszáradt, örömmel megyek fotózni. Megfordítom, áááááá eresztett a kék cérna.



Valami korábbi, bizonytalan eredetű élénk kék cérna volt, gondoltam erre a minimális levél tűzéshez jó lesz. 2 következmény van. Megtalálom, dobom a kukába. Egyenlőre nem találom, de aligha felejtem el. :-(( Be kell ruháznom megbízható, akár drága cérnákra és csak azzal fogok varrni. Egy párat már vettem, azok külön dobozban is vannak. Cérnát sokat kell még vennem. Megakartam mutatni egyébként is a hátulját. Csomók behúzva, szálak visszavágva.
Üt meg a guta. Miért csak a saját hibájából tanul az ember?

5 megjegyzés:

patchwitch írta...

sajnálom a cérnádat.... ez még a legjobbakkal is előforudl (én évitől kértem a cérnát a hátizsákomhoz... ha nem láttad még, nézd meg a blogon...) persze, nekem szerencsém volt, de sose lehetsz biztos....
de azért ne dőlj a kardodba, kérlek :D

ezkriszti írta...

Rendben. Megmaradok. :-))

Ahama írta...

Az előlapon is látszik? Ha nem, akkor semmi baj, kép lesz belőle, nem? Azt úgysem gyakran mosod :).
A precíz, gondos eldolgozáshoz meg gratula!
( Van nekünk egy csoportvezetőnk, ő a quiltek hátoldalát is kidolgozza. Jó, egyszerűbben, de bármelyik háta elmehetne máshol előlapnak is ! )

ezkriszti írta...

Az előlapon nem látszik, majd a hátuljára ráírom, nem mosható!

Zelnice írta...

Most találtalak meg! Azzal vígasztallak,hogy te szerencsésebb voltál,mint én,mert nekem egy drága sárga cérnám szívta meg egyszer a úgy a kék jelölőfilcet,hogy nem lehett kimosni.