2008. szeptember 7., vasárnap

Kerti kesergő és fokhagyma

Most nagyon szomorúan néz ki a kert. Nem is csinálok képet.
Máskor augusztus a mélypont. Fű kiégve, nyári virágzók már elnyílva, őszi szinpompa még sehol. Lehangoló. A muskátli, meg a leander szép most egyedül. Na, de majd jönnek az őszi esők, újra visszazöldül a fű, nyílnak a krizantémok és szinesednek a bokrok! De jó lesz. Nagyon szeretem az őszt, jobban mint a nyarat.

Most kell eltenni a hagymásokat. Nárciszok, tulipánok, fürtösgyöngyike a helyükön maradtak, azzal nincs teendőm. Csak majd tavasszal örülni a virágzásuknak. :-) Kaptam nővéremtől fehér jácintot, meg nagyon szép, bordós, kora tavaszi írisz gumót, azt fogom eltenni.
Meg fokhagymát duggatok újhagymának. Azt is ilyenkor kell. A fokhagymát szétszedem gerezdjeire és a felkapált, fellazított földbe nyomom kb. 5 centi mélyre. Az eper közé szoktam tenni, ott békében maradhat tavaszig. Akkor hajt ki és kinézetre majd olyan lesz mint az újhagyma, viszont finom fokmagyma íze van. Nem vad erős, mint a gerezd, de határozottan fokhagyma ízű. Nagyon finom tavasszal. :-)

3 megjegyzés:

Monika írta...

Hú,de okos vagy!!Jó,hogy írtad ezeket,mert mindig későn kapok a fejemhez a hagymások terén!
Olyan száraz a föld,csak úgy porzik.:(((
A fokhagyma ötlet kíváló,köszönöm!!!

Ahama írta...

Bocsánat, de ez a bejegyzés engem nagyon megnyugtatott. Szóval profi kertészeknél is ugyanaz van, mint nálam.
Biztos vagyok benne, hogy nemsokára gyönyörű képeket tudsz majd készíteni, nem is beszélve majd a tavaszi virágpompáról :).

ezkriszti írta...

De jó! Ha dugattok fokhagymát is, már megérte gép elé ülnöm! :-)