2008. december 5., péntek

Először az oviban

Nagy esemény volt a héten. Először mentünk az oviba, ahová Vera januártól járni fog. Gondoltam ideje megmutatni magunkat. Nincs túl közel, gyalog kb. 10 perc egy felnőttnek. Csemetével jóval több. Tömegközlekedés nincs, ja kérem ez kisváros! :-))
Kicsi családias ovi, 3 csoport van. Vera a Tulipán csoportba fog járni (eddig jó) és hóember lesz a jele.

Szóval beértünk. Verára adtam szandit, aztán nyílegyenesen tűzött be a gyerekek közé! Erre mondjuk számítottam. Nagyon hiányzik neki már a gyerektársaság. Rengeteg játék, sok gyerek, rögtön elmart egy babakocsit és már tolta is. Nyílván úgy gondolta ez afféle gyerekszórakoztató centrum. Ovónők szimpatikusak voltak, kicsit beszélgettünk mire is számítsunk. Vera közben cirkulált a játékok között, más kicsik meg hozzácsapódtak, mint újdonság. Helyesek voltak nagyon. Aztán eljött az, amitől tartottam.

Hazajövetel. Kb. 1,5 óra után indulni kellett volna. Mondom Verának megyünk. Közölte marad.
Mondom: menni kell.... Ordított, hogy marad! Szégyen-gyalázat, úgy kellett ráadnom a csizmáját, hogy fogtam az egyik kezét, nehogy visszaszaladjon. Nem volt egyszerű. Aztán kint körbebóklásztuk az udvart, felmérte a kinti játékfelhozatalt is.

Este mindenkinek újságolta, hogy hóember lesz a jele.
Reggel pedig közölte, hogy menjünk a 3-4 babakocsis házhoz = ovóda :-)))
Januártól jön az igazi beszoktatás.

Na, most kicsit pityergek. Fránya elszakadás... Pikk-pakk felnőnek. Eddig gyakorlatilag láttam minden mozdulatát, most meg majd lesz a napjának egy nagy része, amiről igazából semmit nem tudok.

7 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Nekem Dani 2 eves mult mikor heti 3 delelott oviba ment (ez maig igy van) es sok minden valtozott. Ha jo az ovi kijon a gyerek igazi lenye es az fantasztikus, hazajon es nyugodt, jo vele lenni, mesel.
Barni mar 2,5 de meg nem kesz ra. Masodik gyerek, neki nincs tarsasag hianya:-)
Szoval csak nyugi, az elejen ugyis mozgalmas lesz:-D

mmama írta...

Kriszti örülj neki hogy jó élménye volt. Neked lenne nehezebb, ha még az
utcán is hallanád a keserves sirását, amint tiltakozik.
A mi Csabink szeptemberben kezdett
ugyanigy , hazaküldte az anyját.
És azóta is szeret járni.
Persze 1-2 baci benyelésére készülj fel.

ezkriszti írta...

Látom én, hogy kell neki az ovi.
Azt mondjuk nem pezzeggettem (így kell írni?) előtte, hogy itt majd nélkülem telik el a nap. Szerintem ráér megtudni januárban. De ha valami okos tapasztalatot tudtok, mondjátok! :-)

Zelnice írta...

Úgyse hiszi el,amíg tényleg ott nem hagyod :-)
és a dilemmáid,mintha magamat hallanám 10 éve!Ugyanezt éreztem és gondoltam:jaj,ez az első lépés nélkülem.De nem annyira nehéz,mint gondoltam,sőt,egészen bele lehet jönni a nagy szabadságba :-)
(modjuk kinek milyen a munkája,nekem mindig volt heti 1-2 szabad délelőttöm)

Ahama írta...

Az nagyon jó, hogy Vera így berepült az oviba, biztosan kevesebb gond lesz a beszoktatásnál, mint ha eleve idegenkedne tőle. Azért mindenképpen hagyj neki időt, ha lehet, még 2-3 hétig ne menj dolgozni ezalatt.
Egy kis mélabú persze megüli az embert ilyenkor, de ha látod, hogy továbblépett és mennyit fejlődik, változik közben, ez az öröm kárpótolni fog.

ezkriszti írta...

Jó érzés hogy megértetek.

Ahama írta...

Hógolyót kaptál :)