2008. szeptember 29., hétfő

Magból fa, keret

Gyorsan keret kéne a képnek, mivel szerdán szeretném vinni a kiállításra. Már korábban kiválogattam a szineket hozzá. Saját festés.



Első elgondolásom az volt, hogy viszonylag széles kb. 15cm-es crazy kerete lesz. Aztán amikor elkezdtem, rájöttem hogy mégse lesz az jó hozzá. Kettes elgondolás csíkvarrás volt sok lilával és natúr molinóval. Szintén elvetve. Harmadikra rátaláltam a megfelelőre, azt hiszem, úgyhogy elkezdtem összevarrni a csíkokat.

Ilyen most.
A felvarrással megint trükközni kell. Amikor elkezdtem, sima párnának indult, ezért toldani kell a vatelinhez is, meg a hátlaphoz is. Ja kérem, aki nem tudja induláskor merre is fog menni...
az ilyen apróságokon nem lepődik meg. Na, megyek toldani...

Aztán meg angol tanfolyamra..(ahelyett, hogy varrnék)
Welcome to the real world.

3 megjegyzés:

Monika írta...

Nagyon tetszik!!! remekül eltaláltad a szegélyét!

Polyák Ildikó írta...

Csináld úgy, hogy a külső keretet meg a vatelint fogd egybe és színt színre tedd felülről, alulra pedig szintén színt szinre a hátlap szegélycsíkot. Varrd körbe, majd a flízt vágd le egész közel a varráshoz. Fordíts mindent a helyére, férceld le egyben, vasald le, 1-2 mm-rel kifelé tűzd le. Majd szabd ki pontosan téglalapra, a flízből körbe vágj egy 1-1 centit, és fordítsd befelé az elő és a hátlapot 1-1 cm-vel, és varrd körbe géppel.

ezkriszti írta...

Köszönöm, meg fogom próbálni ezzel a módszerrel.